Υλικά:
-
8 λεμόνια
-
ξύσμα απο 1 λεμόνι
-
5 αβγά
-
2 ασπράδια
-
250 γρ ζάχαρη
-
300 γρ βούτυρο
Προετοιμασία:
Στύβουμε το λεμόνι σε μια κατσαρόλα όπου προσθέτουμε και τη φλούδα του.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα αβγά και τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το χυμό.
Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει πηχτό.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Οταν κρυώσει το βάζουμε σε βαζάκια και το διατηρούμε στο ψυγείο.
|